MAHMUD ABBAS ŞABAK BAŞKANIYLA GİZLİCE NEDEN GÖRÜŞTÜ?

 

Görüntülenme: 930 Tarih: 16 Kasım 2021 16:12
MAHMUD ABBAS ŞABAK BAŞKANIYLA GİZLİCE NEDEN GÖRÜŞTÜ?

Siyonistlere ait Walla haber sitesi bugün (16 Kasım Salı) yayınladığı bir haberde, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak'ın (Shin Bet) yeni başkanı Ronen Bar'ın geçtiğimiz hafta içinde Ramallah'taki Başkanlık Konutu'nda görüştüklerini gün yüzüne çıkardı. 

Şabak yetkilileri görüşme hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçınırken işgal yönetiminin bazı ileri gelenleri bu görüşmenin söz konusu iki kişi arasında gerçekleştirilen ilk görüşme olduğunu dile getirdiler. 

Abbas, Şabak'ın eski başkanı Nadav Argaman ile ise geçtiğimiz Mart ayında, görev süresinin dolması öncesinde görüşme yapmıştı. 

Abbas, geçtiğimiz ekim ayında işgal rejiminin iki bakanı Nitzan Horowitz ve İsavi Fureyc ile Ramallah'ta bir araya gelmiş ve aralarında başta iki devletli çözüm formülü olmak üzere muhtelif konularla ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlardı. 

Geçtiğimiz ağustos ayında da Abbas işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz'la yine Ramallah'ta Başkanlık Konutu'nda bir araya gelerek güvenlik, siyaset, sivil çalışmalar ve ekonomi alanlarıyla ilgili muhtelif konularda görüşmeler yapmışlardı. 

Abbas'ın işgalci siyonist rejimin ileri gelenleriyle böyle perde arkasında özel görüşmeler yapması Filistin'deki bütün siyasi oluşumların tepkilerine ve itirazlarına neden oluyor. 

İşgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak, Filistinlilere yönelik zulüm uygulamalarının başını çekiyor ve İsrail yasaları bu teşkilatın sorgulama merkezlerinde Filistinlilere işkence edilmesine izin veriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar