BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (16 Kasım Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler.  

Görüntülenme: 1008 Tarih: 16 Kasım 2021 22:25
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

Şeria'nın Tubas şehrinde baskıncı işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. Bu çatışmalarda Saddam Beni Avde isimli 26 yaşında bir genç şehit edildi.

İşgal güçlerinin burada ayrıca Eyser Muslimani ve Hamza Derağime isimli gençleri evlerine baskın düzenledikten ve eşyalarına ciddi şekilde zarar verecek şekilde sıkı bir arama yaptıktan sonra tutukladıkları bildirildi.

İşgal güçleri Cenin'in güneyindeki Ya'bed kasabasına da baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Halid Amr'ı, Hamas'ın komutanlarından İzzuddin Amarine'nin oğlu ve yine özgürleştirilmiş eski esirlerden Mücahid Amarine'yi ve Abdullah Harezullah isimli bir genci tutukladılar.

İşgal güçleri Cenin'de ayrıca Zebabide kasabasına baskın düzenleyerek Emir Isam Eş-Şerkavi isimli genci tutukladılar. 

İşgal güçleri Nablus civarında şehrin doğusundaki Beyt Decen kasabasına baskın düzenleyerek birçok kişiyi tutukladılar. Bunlardan isimleri tespit edilenlerin Mecdi Hüseyin Amir, Imad Süleyman Ammavi, Ferhan Nesim İsmail ve Hamid Hanayişe olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin Nablus şehrinden Luey Sabah'ı da 1948'de işgal edilmiş bölgedeki iş yerinde bulunduğu sırada tutukladıkları bildirildi. 

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Beytu Surik kasabasına da işgal güçleri baskın düzenleyerek Mecd Emced Eş-Şeyh adlı bir Filistinliyi tutukladılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar