SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Yahudi yerleşimciler bugün (15 Kasım Pazartesi), Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Eş-Şuyuh beldesinde yer alan Asfar yahudi yerleşim merkezinin hizasındaki Sarara bölgesinde Filistinlilere ait 50 zeytin ağacını yakarak iki mobil ev kurdular.  

Görüntülenme: 932 Tarih: 15 Kasım 2021 18:50
SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Yerel kaynakların yayınladığı haberlerde yerleşimcilerin, Muhammed Bedevi El-Halayika ile Naim ve Nasır isimli kardeşlerine ait olan meyveli 50 zeytin ağacını yakarak yerlerine iki mobil ev diktikleri dile getirildi. 

Yahudi yerleşimcilerin bu bölgedeki arazilere, son yıllarda birçok kez saldırı düzenledikleri ve Filistinlilerin mal varlıklarına ciddi miktarlarda zarar verdikleri belirtildi. İşgal güçlerinin yahudi yerleşimcilerin bu tür saldırılar düzenlemelerine imkan tanıyarak ve onları cesaretlendirerek Filistinlileri bölgeden göç etmeye zorlamayı amaçladıkları ifade ediliyor. 

Bölge ahalisi tüm ulusal kuruluşları ve yerel ve uluslararası insan hakları kurumlarını işgal güçlerinin bu ırkçı tasfiye politikalarına engel olmak için acil müdahalede bulunmaya davet ettiler. Bu uygulamaların siyonist işgal yönetiminin hiçbir hukuk kuralına riayet etmeden tamamen eşkıya usulüyle çalıştıklarının açık bir göstergesi olduğuna dikkat çektiler. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak 1 Kasım tarihinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğunu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiğini dile getirdi. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar