SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Bugün (15 Kasım Pazartesi) öğle saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyindeki Burka kasabasında bazı Filistinliler yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaralandı.  

Görüntülenme: 946 Tarih: 15 Kasım 2021 18:33
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre köy ahalisinin, işgal rejimi tarafından gasp edilme tehdidiyle karşı karşıya olan arazilerine zeytin fidanları dikmek için çalışma yürüttüğü sırada saldırıda bulunan yahudi yerleşimciler üç Filistinlinin yaralanmasına neden oldular. 

Önce fidan dikmeye çalışan köylülerin üzerine ateş eden yerleşimciler ardından onlara fiili saldırıda bulunarak darp ettiler. Bu arada onlara adet dört arabaya da zarar verdiler. 

Yaralananlardan ikisinin Şadi Emu Ömer ile Ebu Bekri's-Sıddık Camisi İmamı Şeyh Nasır Hacce olduğu ve her ikisinin de tedavi için Rividya Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi. 

Bölge ahalisinin verdiği bilgilere göre yerleşimciler geçtiğimiz ay içinde bu mıntıkadaki Filistinli ahaliye en az 10 kez saldırı düzenledi. 

Yerleşimcilerin bugün sabah saatlerinde de Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil yakınlarında Eş-Şuyuh beldesindeki Sarara mıntıkasında 50 zeytin ağacı yıkarak yerlerine 2 mobil ev kurdukları haber verilmişti. 

İşgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yerleşimci çeteler sürekli Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere karşı terör estiriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar