SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve beş kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 871 Tarih: 14 Kasım 2021 09:21
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin El-Halil’de Emir Ebu Zeyne, Isam En-Netişe, Yunus Ebu İrmile ve Muhammed El-Kavasimi’yi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evlerinde arama yaptığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesi sakinlerinden Evs Eş-Şevarib isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin Nablus-Ramallah karayolu üzerindeki birçok noktada, Zatera kontrol noktasında ve Nablus’un güneyindeki Beyta Kavşağı’nda Filistinlilere ait araçları taşladıkları bildirildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı’nın yayınladığı aylık raporda, işgal güçlerinin Ekim ayında Batı Şeria’da 2124 ihlale imza attığı açıklandı.
 

Raporda, işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen 148 ateş açma olayında ve Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği 103 saldırıda toplam 406 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
 

Raporda ayrıca işgal güçlerinin geçen ay Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde 365 baskın gerçekleştirdiği ve 455 kişiyi gözaltına aldığı, Batı Şeria’nın her yanına yayılan geçici ve sabit kontrol noktaların sayısının 310’a ulaştığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar