AHMED EL CABERİ'NİN ŞEHADETİ SİYONİSTLERLE MÜCADELEDE DÖNÜM NOKTASI OLDU

 

Görüntülenme: 1096 Tarih: 14 Kasım 2021 00:25
AHMED EL CABERİ'NİN ŞEHADETİ SİYONİSTLERLE MÜCADELEDE DÖNÜM NOKTASI OLDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas), komutan Ahmed El-Ca’beri’nin esir takası sırasında bir eliyle işgal ordusu askeri Gilad Şalit’i tuttuğu ve diğer eliyle Filistin halkı ve kahraman direnişi için büyük bir zaferin resmini çizdiği fotoğrafın Filistinlilerin zihinlerinde hâlâ canlı olduğunu söyledi.
 

Hamas Hareketi, 14 Kasım 2012’de şehit düşen El-Ca’beri’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle bugün kapsamlı bir rapor yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan raporda, İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutan Yardımcısı’nın hayatındaki önemli olaylara yer verildi.
 

Hamas Hareketi raporda El-Ca’beri’yi “Özgürlerin Vefası Esir Takası Anlaşması’nın mühendisi, Filistin direnişinin ve askeri performansının gelişmesinde büyük rol sahibi” olarak niteleyerek, şehadetinin işgalcilerle mücadelede dönüm noktası teşkil ettiğini bildirdi.
 

Komutan El-Ca’beri’nin cihat hayatının erken yaşlarda başladığı belirtilen raporda, şehit komutanın seksenli yılların başlarında gözaltına alındığı ve 13 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu, 1982 yılında işgal hedeflerine yönelik feda eylemleri planlayan Fetih’e bağlı askeri grupların üyesi olmakla suçlandığı ifade edildi.
 

Raporda, komutan El-Ca’beri’nin işgal rejimi zindanlarında esir tutulurken Hamas’a katıldığı, cezaevinden çıktıktan sonra Salah Şehhade ve Muhammed Ed-Dayf ile birlikte İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın yeniden yapılandırılmasında görev aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar