ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ARAP-SİYONİST ORTAK TATBİKATLARINA TEPKİ

Lübnan Hizbullah Hareketi Merkezi Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Arap – İsrail ortak askeri tatbikatları Kudüs, Filistin ve bölge milletlerinin kalbine indirilen hançer olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1081 Tarih: 14 Kasım 2021 01:44
ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ARAP-SİYONİST ORTAK TATBİKATLARINA TEPKİ

Pazar günü bazı Arap rejimlerin eli kanlı İsrail rejimi ile ortak askeri tatbikat düzenleyecekleri yönünde çıkan haberlere tepki gösteren Lübnan Hizbullah Hareketi Merkezi Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Arap – İsrail ortak askeri tatbikatları bu rejimi Lübnan ve Filistin milletine karşı daha fazla cinayet işlemeye teşvik edeceğini ve bu ayıp lekesi sonsuza dek siyonist rejimle normalleşme anlaşması imzalayan Arap rejimlerin liderlerinin alnından silinmeyeceğini belirtti.

Şeyh Kavuk, direniş silahı siyonist düşmanla mücadele için olduğunu ve böyle kalacağını belirterek, hiç kimse bunu değiştiremeyeceğini vurguladı.

Şeyh Kavuk, her ne kadar baskılar, krizler ve dış müdahaleler artacak olursa olsun, direniş siyonistlerin saldırılara karşı koymak üzere daha da hazırlıklı hale geleceğini ve 2000 ve 2006 yılındaki zaferlerden daha büyük bir zafer elde edeceklerini ifade etti.

Şeyh Kavuk, direniş ekseni 2006 yılından bu yalan gücünü nitelik ve nicelik bakımından geliştirdiğini ve bugün Lübnan ve milleti için sağlam bir kaleye dönüştüğünü, Lübnan’ın güneyi ordu – millet – direniş denklemi ile ülkenin kerametini ve milli egemenliğini savunmanın ilk barikatı olduğunu belirtti.

Amerika’nın Batı Asya bölgesinde hava kuvvetlerinden bir General Cumartesi günü, korsan İsrail, Bahreyn ve BAE ile ortak askeri tatbikat düzenleyebileceklerini açıkladı.

Öte yandan siyonist rejim İsrail ordusu da ABD merkezi kuvvetlerine bağlı donanma ve deniz piyadeleri ile düzenledikleri ortak tatbikat iki haftanın ardından sona erdiğini açıkladı.

parstoday

Yorumlar