NABLUS'TA ÇATIŞMA

Batı Şeria’nın Nablus vilayetine bağlı Beyta ve Beyt Decen beldelerinde dün Cuma namazından sonra işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 82 Filistinli ve bir yabancı aktivist yaralandı. 

Görüntülenme: 930 Tarih: 13 Kasım 2021 13:43
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Filistin Kızılay Derneği, Beyta beldesinde biri yabancı aktivist olmak üzere 5 kişinin plastik mermilerle yaralandığını açıkladı.
 

Dün akşam Beyta beldesindeki çatışmalarla ilgili yayınladığı bildiride, 62 kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade eden Filistin Kızılay Derneği, 2 kişinin vücutlarında yanık oluştuğunu ve 5 kişinin de çatışmalar sırasında düşerek yaralandığını bildirdi.
 

Filistin Kızılay Derneği, Beyt Decen beldesinde de 9 kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan gazdan etkilendiğini açıkladı.
 

İşgal altındaki Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde Yahudileştirme faaliyetlerini protesto gösterileri düzenleniyor.
 

Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde Subeyh Dağı tepesinde kurulan Evyatar Yahudi Yerleşkesi’nin kaldırılması için günlük ve haftalık gösteriler düzenleniyor.
 

Nablus’un doğusundaki Beyt Decen beldesi sakinleri de belde toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesinin kaldırılması ve 15 yıldır kapalı olan caddenin açılması için gösteriler düzenliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar