AÇLIK GREVİNDEKİ ESİR MİKDAD EL KAVASİMİ ZAFER KAZANDI

Hakkındaki idari tutuklama uygulamasını protesto ve özgürlüğüne kavuşmak amacıyla 113 günden beri açlık grevinde olan Mikdad El-Kavasimi, özgürlüğe kavuşturulacağı kesin tarihin belirlenmesi üzerine açlık grevine son verdi.  

Görüntülenme: 1238 Tarih: 12 Kasım 2021 20:22
AÇLIK GREVİNDEKİ ESİR MİKDAD EL KAVASİMİ ZAFER KAZANDI

Esirler İletişim Bürosu Müdürü Nahid El-Fahuri bugün (11 Kasım Perşembe) yaptığı açıklamada; "Mikdad El-Kavasimi, özgürlüğe kavuşturulacağı tarihin belirlenmesi ile birlikte kesin bir zafer kazanmış ve böylece 113 günden beri sürdürmekte olduğu açlık grevine son vermiştir." dedi. 

El-Fahuri, Quds Press tarafından yayınlanan açıklamasında, Hamas Esirleri Yüksek Komuta Komitesi'nin yürüttüğü uzun süreli ve zor bağlantıların neticesinde El-Kavasimi'nin önümüzdeki Şubat ayında özgürleştirilmesi konusunda kesin taahhütte bulunulduğunu belirtti. 

El-Fahuri, Hamas Esirler Yüksek Komuta Konseyi Başkanı Selame El-Kattavi ile Dış İlişkiler Sorumlusu Mus'ab Ebu Şuhaydim'in esir Mikdad El-Kavasimi ile görüştüğünü ve sağlık durumu hakkında bilgi edindiklerini ifade etti. 

İşgal rejiminin Yüksek Mahkemesi 6 Ekim 2021 tarihinde Mikdad El-Kavasimi'nin idari tutukluluğunun dondurulmasına karar vermişti.

Ancak işgal rejimi savcılığı geçtiğimiz perşembe günü onun idari tutukluluğunun devamına ve Kaplan Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinden Remle Hapishanesi Reviri'ne kaldırılmasına karar vermişti. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar