SİYONİST GÜÇLER ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler bugün El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde meyveli onlarca badem ağacını söktü ve Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki tarım arazilerini tahrip etti. 

Görüntülenme: 1206 Tarih: 12 Kasım 2021 15:40
SİYONİST GÜÇLER ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

Filistinli aktivist Muhammed Avad, işgal güçlerinin meyveli 130 badem ağacını söktüğünü, Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi’ni genişletme çalışmaları kapsamında beş dönüm genişliğindeki tarım arazilerini tahrip ettiğini söyledi.
 

Avad, işgal güçleri tarafından tahrip edilen arazilerin Filistinli Said Ba’ran ve Sabarine ailelerine ait olduğunu açıkladı.
 

İşgal güçlerinin tahrip ettiği arazilerin Yahudi yerleşkesi sınırları içinde olduğuna işaret eden Avad, arazi sahiplerinin elinde söz konusu arazilerin mülkiyetinin kendilerine ait olduğunu gösteren belgeler olduğunu bildirdi.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket ederek terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin evlerine, araçlarına ve tarım arazilerine saldırıyor, zeytin ağaçlarını ve diğer ağaçları söküyor, ateşe veriyor, hasat mevsiminde Filistinlilerin topladıkları ürünleri çalıyor.
 

İşgal güçleri de Batı Şeria’da Filistinlilere ait topraklara el koyarak uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeye, yeni Yahudi yerleşkeleri kurmaya ve mevcut Yahudi yerleşkelerini genişletmeye devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar