BUGÜN YASİR ARAFAT'IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜ

 

Görüntülenme: 1220 Tarih: 11 Kasım 2021 20:57
BUGÜN YASİR ARAFAT'IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜ

Filistinliler, Filistin'deki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli liderlerinden olan Yasir Arafat'ı ölümünün 17. yılı münasebetiyle anıyorlar. Ancak geçen bu 17 yıllık süre içinde ölümüyle ilgili olarak zihinleri meşgul eden sorular henüz cevaplandırılmış ve ölümünün üzerindeki sis perdesi kalkmış değil.

FKÖ'nün uzun yıllar liderliğini yapan ve özerklik anlaşmasının imzalanmasından sonra da Filistin Özerk Yönetimi'nin başkanı olarak görev yapan Yasir Arafat 11 Kasım 2004 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'teki Clamart Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ölümü alelade bir hastalık sebebiyle değil ani bir şekilde sağlık durumunun bozulması ve hızlı bir şekilde tedavi altına alınmasına rağmen kurtarılamaması neticesinde olmuştu. Ölümüyle ilgili birçok işaret onun normal bir şekilde değil zehirlenme sonucu hayatını kaybettiğini gösteriyordu.

Arafat'ın vefatı olayının araştırılması için oluşturulan komitenin başkanı Tevfik Et-Tayravi değişik vesilelerle, delillerin ve bulguların Arafat'ın öldürülmesi olayının arkasında İsrail'in olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Arafat'ın ölümünün üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen Filistin Yönetimi, sorumlu kişi veya kişileri henüz ortaya çıkarabilmiş ve cezalandırılmaları için gerekli girişimleri yapmış değil.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar