FİLİSTİNLİLERDEN ABD'NİN UNRWA KARARINA TEPKİ

Filistinli bir grup, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) önünde toplandı ve ABD'nin ajansa şartlı sağladığı fonu protesto etti. 

Görüntülenme: 901 Tarih: 11 Kasım 2021 13:27
FİLİSTİNLİLERDEN ABD'NİN UNRWA KARARINA TEPKİ

İRNA ajansına göre, Filistinli protestocular, ülkelerin Filistinli mültecilerin dönüşüne kadar ajansa mali yardımın devam etmesini talep etti.

Göstericiler, Ürdün ve İsveç'in eş başkanlığındaki Uluslararası UNRWA Konferansı'nın 16-17 Kasım'da Belçika'nın Brüksel kentinde yapılmasının planlandığını ve ABD'nin UNRWA'yı finanse etme koşullarının boynunda bir kılıç gibi olduğunu hatırlattı ve Washington'un teşkilata mali yardım şartlarını reddederek, BM teşkilatının bağımsızlığını talep etti.

Filistin Halkının Dayanışma Cephesi siyasi bürosu üyesi Abdul Aziz Qadih, uluslararası bir konferansta UNRWA'ya mali taahhütlerini artırma ve mali krizin üstesinden gelmek için UNRWA'ya sürekli destek sağlama sorumluluğunu yerine getirmesi için yardım etmesi çağrısında bulundu. 

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın liderlerinden İsmail Rızvan da, miting sırasında çerçeve anlaşma olarak adlandırılan anlaşmayla UNRWA'nın görevlerini atlatmaya yönelik her türlü girişime karşı uyarıda bulundu.

parstoday

Yorumlar