SUUD İLE KORSAN İSRAİL ARASINDA ASKERİ İŞBİRLİĞİ DE ARTARAK DEVAM EDİYOR

Arap dünyasının düşmanıyla gayri resmi ve gizli normalleşmenin gölgesinde, Suudi veliaht prensin Tel Aviv ile kademeli normalleşmeyi dayatmak istediğini gösteren Suudi ve siyonist rejimler arasında kapsamlı askeri işbirliği yapıldığına dair çok sayıda rapor bulunmakta. 

Görüntülenme: 984 Tarih: 11 Kasım 2021 15:00
SUUD İLE KORSAN İSRAİL ARASINDA ASKERİ İŞBİRLİĞİ DE ARTARAK DEVAM EDİYOR

El-Alem'in haberine göre, yeni bir gelişmede askeri işbirliğinde yaşandı, suudi rejim savaş uçaklarının işgal rejimi savaş uçaklarıyla ikinci kez güvenlik iş birliğine katıldığını duyurdu.

Alıntı yapılan işgal rejimi web sitesi, görevin Amerikan "B-1B Lancer" avcı uçağına eşlik etmek olduğunu kaydetti. Ancak Suudi Arabistan, misyonun ABD Hava Kuvvetleri ile ikili bir tatbikatı olduğunu da gösterdi.

Bir Amerikan düşünce kuruluşu, 2021'in başından beri Tel Aviv'in ‘İsrail’ Demir Kubbe sisteminin Suudi Arabistan'daki ABD üslerine girmesini kabul ettiğini de duyurdu.

Atlantik Konseyi Amerikan Enstitüsü, hareketin krallığın kritik pozisyonlarını koruma amaçlı olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz ağustos ayında Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman, siyonist rejime acil normalleşme ve ikili ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine karşı yeni bir öneride bulunarak bir teklif sundu.

Üst düzey bir Suudi kaynak, Suudi Lex web sitesine, İsrail Başbakanı Neftali Bennett'e acil bir mesaj göndererek, Suudi Veliaht Prensi'nin Riyad'ın işgal rejimi ile derhal normalleşmeye hazır olduğunu bildirdiğini söyledi.

Bu mesajda bin Selman, özellikle petrol ihracatı alanında ekonomik işbirliği önerdi.

rasthaber

Yorumlar