BATI ŞERİA'DA BİR İSRAİL KAMYONUNA ATEŞ AÇILDI

Filistinli direnişçiler, bugün (10 Kasım Çarşamba) sabah Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin yakınlarında bir İsrail gaz kamyonuna ateş ettiler.  

Görüntülenme: 1044 Tarih: 10 Kasım 2021 00:43
BATI ŞERİA'DA BİR İSRAİL KAMYONUNA ATEŞ AÇILDI

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre ateş etme operasyonu, El-Halil şehrinin tam merkezine kurulmuş durumdaki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezine gaz götüren bir gaz tankerini hedef aldı. 

Haberlerde saldırıyı gerçekleştirenlerin bölgeden uzaklaşmayı başardıkları, ancak olay üzerine işgal yönetiminin bölgedeki askeri gücünü takviye ettiği belirtildi. 

Siyonistlerin haber kaynakları saldırıya uğrayan gaz tankerinin video görüntülerini yayınladı ve tankerin ön camında kurşun izlerinin gözlemlendiği belirtiliyor. 

Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi El-Halil şehrinin tam merkezine, Filistinlilerden zorla gasp edilen arsalar üzerine inşa edilmiş durumda ve işgal rejimi daha önce FKÖ liderleriyle yapmış olduğu sözde uzlaşma anlaşmalarında, bu yerleşim merkezini gerekçe göstererek El-Halil şehrinin %20'lik kısmını C kategorisine dahil etti. Anlaşmalarda aynı zamanda Filistin'deki en önemli tarihi eserlerden olan ve Mescidi Aksa'dan sonra gelen ikinci önemli cami durumundaki Hz. İbrahim Camisi de işgalci siyonistlerin kontrolüne verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar