BATI YAKA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (10 Kasım Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 1037 Tarih: 10 Kasım 2021 05:24
BATI YAKA'DA BASKIN FURYASI

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in Dura kasabasında ve El-Fevar mülteci kampında özgürleştirilmiş eski esirlerden üç kişiyi evlerine baskınlar düzenleyerek tutukladılar. 

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri Dura kasabasına baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Gassan Amr ile Eyyub El-Avavide'yi tutukladılar. Ayrıca bazı evlere baskınlar düzenleyerek aramalar yaptılar. 

El-Halil'in güneyindeki El-Fevar mülteci kampında ise özgürleştirilmiş eski esirlerden Mahmud Ebu Verde'yi tutukladılar. Kardeşi Emced'in evine de baskın düzenleyerek arama yaptılar. 

Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Aşağı Beyt Ur köyüne baskın düzenleyerek 23 yaşındaki Ahmed Muhammed Hamis ile 29 yaşındaki Muhammed Süleyman'ı tutukladılar. 

El-Bire kasabasında Cebelu't-Tavil mıntıkasına baskın düzenleyerek Selame Fethi Matariyye, Kemal Semir Matariyye, İbrahim Cemil Matariyye ve Raid Muhammed Matariyye isimli şahısları tutukladılar. 

İşgal güçleri Beytlahim'de de Mehdi Nebil El-As'as isimli genci tutukladılar. 

İşgal güçleri dün akşam da Beytlahim'in batısındaki Husan köyünde bir genci yaralamış ve Muhammed Cemal Hamamira isimli 16 yaşında bir genci tutuklamışlardı. 

Cenin'de de işgal güçleri, özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Rifat Reba'iyye isimli şahsı tutukladılar.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar