KUVEYT'TE HİZBULLAH'A MALİ DESTEK VERME İTHAMIYLA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

Bir Kuveyt gazetesi, Kuveyt güvenlik güçlerinin Lübnan Hizbullah Hareketini desteklemek suçlamasıyla sekiz kişiyi tutukladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1024 Tarih: 10 Kasım 2021 14:31
KUVEYT'TE HİZBULLAH'A MALİ DESTEK VERME İTHAMIYLA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

El-Kabas gazetesi haber kaynaklarına göre ülkede Hizbullah'ı desteklemek suçlamasıyla sekiz kişinin daha tutuklandığını ve aynı suçlamalarla son tutukluların toplam sayısını 16'ya çıkardığını söyledi.

Raporda, bir adli ekibin şüphelileri sorguya çektiği ve hükümetin güvenlik aygıtından başka bir ekibin soruşturmayı yakından takip ettiği belirtildi.

El-Kabas, başlangıçta bir hayır kurumuna bağlı bir binada gözaltına alınan sanıklar arasındaki telefon konuşmalarının yeni sanıkların tutuklanmasına yol açtığını da sözlerine ekledi.

Kaynak, Hizbullah’a teslim edildiği iddia edilen mülkün kaynağının yanı sıra sanıkların mülklerinin ve mülkü kimlerin bağışladığının veya Hizbullah'a kasıtlı destek olup olmadığının araştırılacağını da sözlerine ekledi.

İki gün önce (7 Kasım), Kuveyt, Hizbullah'ı desteklediğini iddia ederek 30 yıldır ülkede bir hayır kurulu üyesi olan sekiz vatandaşını tutukladı.

El-Kabas, davanın, biri eski bir milletvekilinin kardeşi olmak üzere büyük miktarda paralarının Lübnan'a, özellikle Hizbullah'a aktarıldığı iddiasıyla tutuklanan dört sanıkla başladığını söyledi.

Kaynak, davadaki sorgulamalarla ilgili olarak, "Sanıklar suçlamaları reddederek, 30 yıldır bir hayır komitesinde çalıştıklarını ve bu komitenin Lübnan ve diğer yerlerdeki yetimlere ve destek olma temelinde çalıştığını, Hizbullah’a yardımda bulunmadığını vurguladı. "

rasthaber

Yorumlar