GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ YAVAŞ YAVAŞ YAHUDİLEŞTİRMEK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 09 Kasım 2021 11:51
GASIP İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ YAVAŞ YAVAŞ YAHUDİLEŞTİRMEK İSTİYOR

Siyonistlere ait medya organları, Kudüs'teki işgal belediyesinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne yahudi yerleşimciler için bir anaokulu yapmayı planladığını ortaya çıkardı. Anaokulunun yapılmasının amacının ise bu mahalledeki yahudileştirme faaliyetlerine ve yahudi yerleşimine destek olmak olduğu ifade edildi. 

İbranice Kippah haber sitesinin bugün (9 Kasım Salı) yayınladığı haberde, planlanan anaokulunun kayıt işleminin Ocak 2022'de başlayacağı resmi olarak açılışının ise gelecek yılın eylül ayında yapılacağı ifade edildi. 

Haberde belirtildiğine göre aşırı siyonist görüşleriyle öne çıkan sağcı Yahudi Evi Partisi'nin genel başkanı ve Kudüs'teki işgal belediyesinin eğitim işleri sorumlusu Bayan Hagit Moshe bu anaokulu planını hayata geçirme işlemini takip ediyor. 

İşgal rejimi Şeyh Cerrah Mahallesi'ni tamamen yahudileştirmek ve buranın Filistinli ahalisini göçe zorlamak için uzun süreden beri yoğun faaliyetler yürütüyor. Son olarak işgal yönetimine bağlı Yüksek Mahkeme'nin bu mahallenin ahalisini kendi evlerinde "korunan kiracılar" konumuna sokmayı ve evlerin Nahalat Shimon adlı yerleşim derneğine devredilmesini sağlamayı amaçlayan sözde uzlaşma teklifi mahallenin ahalisi tarafından ortak bir kararla reddedilmişti. 

Geçtiğimiz mayıs ayında Gazze'deki direnişin Kudüs Kılıcı Harekatı'nı başlatmasının kıvılcımını çakan gelişme de işgal rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisini evlerini boşaltmaya zorlaması olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar