KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (9 Kasım Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Tutuklananlar arasında bir bayan ve bir de çocuk bulunuyor.  

Görüntülenme: 1195 Tarih: 09 Kasım 2021 07:49
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

Cenin'in Es-Siletu'l-Harisiyye kasabasında esir Muhammed Zuheyr Zeyyud'un eşi Sabirin Nidal Zeyyud ile 15 yaşındaki çocuklarını ve yine esirin Mahir Zuheyr Zeki Zeyyud isimli kardeşini tutukladılar.  

İşgal güçlerinin Cenin'in güneyindeki Ez-Zebabide kasabasına yaptıkları baskın esnasında Filistinlilerle aralarında şiddetli çatışmalar meydana geldiği belirtildi. 

Yine Cenin'in güneyindeki Ya'bed kasabasında ise, işgal güçleri kasabanın ana girişine koydukları askeri kontrol noktasında Hamza Muhammed Zeki isimli bir genci tutukladılar. 

Bu kasabanın girişinde işgal güçlerinin öğrencileri okullarına götüren servisleri yollarını değiştirmeye zorlamaları üzerine öğrencilerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. 

Nablus'un Tel kasabasında işgal güçleri, Za'tera geçiş noktasında eski esirlerden Bilal İştiye'yi tutukladılar. Bu şahsın Malik ve Muaz adlı iki oğlunun da işgal zindanlarında esir olduğu belirtildi. 

El-Halil'de ise işgal güçleri, Ebu Sinine Mahallesi'nde, eski esirlerden Cibril El-Atruş'u tutukladılar. 

El-Halil'in güneyindeki Beyt Avva kasabasında ise Kassam Basim Mutavi' El-Musalime adlı genci tutukladılar. 

İşgal güçlerinin Kudüs'ün doğusundaki Anata kasabasında ise Selam Mahallesi'nden henüz kimlikleri belirlenemeyen sekiz genci tutukladıkları bildirildi. 

İşgal güçleri Kudüs'te daha başka bölgelere de baskınlar düzenlediler ve çatışmalar çıktı. Bu çatışmalarda Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attı. 

Hamas'ın İletişim Ofisi'nin hazırladığı rapora göre işgal güçleri geçtiğimiz Ekim ayında toplamda 2124 hak ihlali gerçekleştirdiler. Bunların başında ise Beytlahim'de Emced Ebu Sultan adlı gencin öldürülmesi olayı yer alıyor. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar