SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde siyonist işgal rejimi güvenlik güçleri ve askerleri tarafından himaye edilen ırkçı yahudi yerleşimciler yine Filistinlilerin mal varlıklarına çeşitli şekilde zarar verirken işgal güçleri de Filistinlilerin ağaçlarını söktüler.  

Görüntülenme: 920 Tarih: 09 Kasım 2021 17:45
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin yakınındaki El-Bire kasabasında yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait üç arabanın lastiklerini parçaladılar. 

Yerleşimcilerin El-Bire baskını esnasında aynı zamanda duvarlara Filistinliler aleyhine ırkçı ve hakaret anlamları içeren sloganlar yazdıkları belirtildi. 

Diğer yandan Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in batısındaki Bettir kasabasında da bugün öğle saatlerinde işgal güçlerinin onlarca zeytin fidanını söküp parçaladıkları haber verildi. 

Bettir Belediyesi üyesi Zeki El-Betime yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin Merah Mudur mıntıkasına dozerleriyle girdiklerini ve Gassan Uveyne adlı Filistinliye ait arazi üzerinde zeytin fidanlarını söküp parçaladıklarını ifade etti. 

İşgalcilerin bu fidanların "devlet arazisi" üzerine dikildiği iddiasında bulundukları belirtildi. Oysa siyonistler bu bölgede, tüm uluslararası yasalara ve anlaşmalara göre işgalci konumundalar. Dolayısıyla bu bölgede herhangi bir devlet arazilerinin bulunması söz konusu değil. Ancak Filistinlilerin arazilerini keyiflerine göre devlet arazisi ilan edebiliyor ve buraları yahudi yerleşim merkezleri inşa etmede veya askeri amaçla kullanabiliyorlar. 

İşgalcilerin son dönemde adı anılan bölgede yahudileştirme faaliyetlerini artırdıkları ve bu yüzden sık sık Filistinlilerin arazilerine girerek düzleme yaptıkları, yerleşim merkezleri için yollar açtıkları ifade ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar