EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Dün (8 Kasım Pazartesi) akşam Filistin'in Batı Yaka bölgesinin güney kesiminde bulunan El-Halil şehrinin ortasındaki Babu'z-Zaviye semtinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda bazı Filistinliler boğulma tehlikesi yaşadı.  

Görüntülenme: 913 Tarih: 09 Kasım 2021 00:16
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Halil'de Şehitler Caddesi'nin başına konulan askeri kontrol noktasına toplanan işgal güçleri şehrin ortasına ve ara sokaklarına doğru ilerlediler. Onların bu şekilde ilerlemesi de Filistinlilerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu. 

Çıkan çatışmalarda işgal güçleri ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. Atılan gaz bombaları bazı Filistinlilerin zarar görmesine ve nefes problemleri yaşamalarına neden oldu. Etkilenenlerin hepsine olay yerinde müdahale edildiği belirtildi. 

El-Halil şehrinin tam merkezinde bulunan bir yahudi yerleşim merkezinden ve Hz. İbrahim Camisi'ni kontrol altından tutmak istemesinden dolayı işgal yönetimi bu şehrin önemli bir kısmını anlaşmalarda "C kategorisi"ne dahil ettiğinden, bu şehirde sürekli işgal güçlerini bulundurmakta ve bazen de Filistinlilerin yaşadığı ve "A kategorisi"nde olan kısma müdahale ederek saldırılar düzenlemektedir. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar