İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT ÜÇ EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (9 Kasım Salı), Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in batısındaki El-Velece köyünde meskun durumdaki üç evi, ruhsatsız oldukları iddiasıyla yıktı. 

Görüntülenme: 1253 Tarih: 09 Kasım 2021 17:43
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT ÜÇ EVİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği haberlerde, hedef alınan evlerin köyün Aynu Cuveyze mıntıkasında yer aldığı ve her birinin 80 m2 alana sahip olduğu belirtildi. Evlerin ikisinin Tarık Nasr Ebu't-Tin ve Ahmed Ebu't-Tin isimli iki kardeşe, üçüncüsünün ise onların kardeşlerinin oğlu Muhammed Hüseyin Ebu't-Tin'e ait olduğu ifade edildi. 

Kaynaklarda işgal güçlerinin Tarık Ebu't-Tin'in yine aynı mıntıkada olan bir evini daha önce yıktıkları ve onun yeniden kendine bir ev inşa ettiği belirtildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri Aynu Cuveyze bölgesini yahudi yerleşim merkezlerine katmak amacıyla bu bölgeye sık sık saldırılarda bulunuyor ve içerisindeki evleri yıkıyor. Şimdiye kadar onlarca evi yıktığı gibi onlarcasına da yıkım uyarısı gönderdi. İşgal güçleri bölgede yeni bir ev inşa edilmesine izin vermezken, arazilerini de gasp ederek yahudi yerleşim merkezlerine katmak amacıyla üzerinde düzleme çalışmaları yapıyor. 

Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı bir rapora göre 1967 işgalinden bu yana geçen süre içinde, işgal yönetiminin yıkım kararlarıyla Filistinlilere ait 12 bine yakın ev yıkıldı. Bunların 7 bin 440 adedi sadece Doğu Kudüs'te yıkılan evlerden oluşuyor. Rapora göre siyonist işgal devletinin kurulduğu 1948'den bu yana tüm Filistin'de yıkılan, Filistinlilere ait ev sayısı ise 173 bin civarında. Bu süre içinde göçe zorlanan Filistinli sayısı ise bir milyon 324 bin oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar