SİYONİST GÜÇLER CENİN'DE BİR FİLİSTİNLİ ESİRİN EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU DA ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 862 Tarih: 09 Kasım 2021 18:46
SİYONİST GÜÇLER CENİN'DE BİR FİLİSTİNLİ ESİRİN EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU DA ESİR ALDI

Filistin'deki insan hakları kaynaklarının verdiği bilgilere göre İsrail işgal güçleri bugün (9 Kasım Salı) sabah İsrail işgal rejimi zindanlarında tutulan bir Filistinli esirin eşiyle çocuğunu tutukladılar. İşgal güçlerinin ayrıca aynı esirin kardeşini de tutukladıkları ifade edildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri bu kişileri, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde bulunan Cenin şehrinin batısında yer alan Es-Sile El-Harisiyye kasabasında bulunan evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Cenin'deki Esir Kulübü'nün Müdürü Muntasır Semur'un verdiği bilgilere göre işgal güçleri, beş aydan beri işgal zindanlarında esaret altında olan Muhammed Zuheyr Zeyyud'un eşi Sabirin Nidal Zeyyud ile 15 yaşındaki çocuklarını ve yine esirin Mahir Zuheyr Zeki Zeyyud isimli kardeşini tutukladılar. 

Halen işgal zindanlarında 4600 civarında Filistinli esir bulunduğu, bunlardan 35 esirin bayan, 200 esirin çocuk, 520 esirin de idari tutuklu olduğu ifade ediliyor. İdari tutuklu ise haklarında herhangi bir suçlama veya mahkeme kararı olmaksızın hapiste tutulanlara deniyor. İşgal yasaları Filistinlilerin bu şekilde, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın hapse atılmasına imkan sağlıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar