ŞEYH NAİM KASIM: SUUDİ ARABİSTAN ÖZÜR DİLEMELİ

Lübnan Hizbullah hareketi yardımcısı Lübnan'ın özür dilemek için hiçbir şey yapmadığını, ancak Suudi Arabistan'ın özür dilemesi ve geri adım atması gerektiğini çünkü Riyad'ın bu skandala neden olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1091 Tarih: 08 Kasım 2021 16:18
ŞEYH NAİM KASIM: SUUDİ ARABİSTAN ÖZÜR DİLEMELİ

El'Ahd Haber Ajansı'na göre, Şeyh Naim Qasım Pazar sabahı, Suudi Arabistan'ın Lübnan Enformasyon Bakanı George Qardahi'nin bakan olmadan önce yaptığı açıklamaları protesto ederek bunun Lübnan için bir sorun yarattığını ve bunun Lübnan'a karşı düşmanca bir tutum olduğunu söyledi.

Şeyh Naim Qasım, Suudi Arabistan'ın Lübnan'a karşı tüm olumsuz önlemleri aldığını ve Lübnan büyükelçisini haklı bir gerekçe göstermeden ve diplomatik geleneklere aykırı olarak, Lübnan Dışişleri Bakanlığı'na veya Başbakanına saygı duymadan ve hatta haber vermeden sınır dışı ettiğini vurguladığını, bütün bunların Suudilerin Lübnan ile ilişkilere hakaretinin bir örneği olduğunu söyledi. 

Üst düzey Hizbullah üyesi, Lübnan'ın hiçbir şey yapmadığını ve hiçbir şeyden sorumlu olmadığını, bu nedenle geri adım atmaması veya özür dilememesi gerektiğini, ancak Suudi Arabistan'ın, bu skandala neden olduğu için özür dilemesi ve geri adım atması gerektiğini belirtti.

Şeyh Qasım direniş meselesini en şerefli mesele olarak nitelendirerek, Siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirenlerin Filistin meselesine ihanet ettiklerini, ilişkileri normalleştirerek ülkelerini ve geleceklerini koruduklarını zannediyorlarsa yanıldıklarını söyledi çünkü İsrail rejiminin sadece bir ülkeye girmediğini aksine o ülkenin içişlerini de kendi eline geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

parstoday

Yorumlar