REŞİDE TULEYB'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

ABD Kongresi üyesi Reşide Tuleyb, kendisinin ana vatanı olan Filistin'de çocukların öldürülmesine son verilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1122 Tarih: 08 Kasım 2021 11:21
REŞİDE TULEYB'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Reşide Tuleyb, twitterdeki kişisel hesabında yayınladığı bir mesajda; "Ülkemizin (ABD), Filistin'de çocukların öldürülmesinin durdurulması için bir şey yapması gerekir." ifadesine yer verdi. Bu arada geçtiğimiz cuma günü Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Nablus'un doğusunda Deyru'l-Hatab köyünde siyonist işgal güçleri tarafından kasıtlı bir şekilde öldürülen Filistinli çocuk Muhammed Da'des'in de bir fotoğrafını yayınladı. 

1976 doğumlu ve Filistin asıllı bir aileye mensup olan Reşide Tuleyb, 6 Kasım 2018 seçimlerinde Demokrat Parti listesinden Michigan eyaletinden ABD Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilmişti. 

Siyonist işgal rejiminin çocuklara yönelik hak ihlalleriyle ilgilenen bir insan hakları kuruluşunun yaptığı araştırmalara göre bu yılın başından beri 15 Filistinli çocuk İsrail işgal güçleri tarafından şehit edildi. 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin verdiği bilgilere göre işgal rejiminin öldürdüğü son çocuk ise Nablus yakınındaki Asker mülteci kampı ahalisinden olan ve geçtiğimiz cuma günü Nablus'un doğusundaki Deyru'l-Hatab köyünde gerçekleştirilen saldırılarda karnından vurularak şehit edilen Muhammed Emced Da'des oldu.

Code Pink (Pembe Kod) isimli barış ve insan hakları alanında faaliyetler yürüten Amerikan kadın derneği de dünyadaki savaşlara son verilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar