BEYT ANAN'DA ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (8 Kasım Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 981 Tarih: 08 Kasım 2021 20:49
BEYT ANAN'DA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Ramallah'ta, El-Celezun mülteci kampından Abd Osman Safi (28) ve İsa Safi (28) isimli iki genci tutukladıkları bildirildi. 

Ramallah'ın kuzeydoğusunda yer alan Silvad kasabasında da Yusuf Samid Hammad isimli bir genci tutukladılar. Bu arada Beytunya kasabasında da meskun bir apartmana baskın düzenleyerek arama yaptılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Ramallah'ın batısındaki Rantis köyünden de özgürleştirilmiş eski esirlerden Mu'taz Vehedan isimli bir kişiyi tutukladılar. 

Nablus'taki Belata mülteci kampından ise Şamih Haşşaş isimli bir genci evine baskın düzenleyip sıkı bir arama yaptıktan ve eşyalarına ciddi şekilde zarar verdikten sonra tutukladılar.

Cenin ahalisinden olan Yusuf Ebu Sebba' isimli bir genci ise 1948 Toprakları'nda bulunduğu sırada tutukladılar. 

İşgal güçleri Tulkerem şehrine de baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Hüseyin Hilmi Ebu Şenneb'i, şehrin Doğu Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra tutukladılar.

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in Cennate köyüne de baskın düzenleyerek Faysal Süleyman El-Aruc (26) isimli genci tutukladılar. Aynı köyde İbrahim Abdullah İsa El-Aruc isimli Filistinlinin evine de baskın düzenlediler. 

İşgal altındaki Kudüs'te, özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Hüseyin Rebi' isimli şahsı Beyt Anan kasabasındaki evine baskın düzenleyerek tutukladılar. Burada bazı evlere de baskınlar düzenlediler ve bu baskınlar yüzünden işgalcilerle ahali arasında sert çatışmalar vuku buldu. Çatışmalarda işgal güçlerinin gerçek mermiler, gaz ve ses bombaları kullandıkları bildirildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar