SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRDI

Nablus’un güneyindeki Burin köyünde dün akşam saatlerinde Filistinlilerin evlerine saldıran Yahudi yerleşimciler üç kişiyi yaraladı. 

Görüntülenme: 918 Tarih: 07 Kasım 2021 16:23
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRDI

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin Burin köyünün doğu kesimindeki evlere saldırdıklarını ve bölge sakinlerini darp ettiklerini, köy halkının Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu söyledi.
 

Dağlas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerle yaşanan çatışmalar sırasında Adil Iyd, Halid Beşir ve kardeşi Ahmed Beşir’in yaralandığını, gençlerin vücutlarında kırık ve berelenme meydana geldiğini ifade etti.
 

Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında da çatışmaların yaşandığını belirten Dağlas, işgal askerlerinin köy sakinlerinin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini bildirdi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Burin köyüne ve Batı Şeria’da Filistinlilerin yaşadığı köylere ve beldelere saldırıları devam ediyor.
 

Burin köyünün çevresinde Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı üç yerleşkeyle işgal güçlerine ait birçok askeri kontrol noktası bulunuyor.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin evlerine ve araçlarına saldırıp tarım arazilerine zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar