SEMER HAMED: 'İŞGAL REJİMİ ESİRLERİ SERBEST BIRAKACAK'

Filistin’de milletvekili seçimlerine “Kudüs Buluşma Yerimiz” listesinden aday olan Semer Hamed, Filistin halkının direnişe esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtaracak ve beklentilerini gerçekleştirecek seçenek gözüyle baktığını söyledi. 

Görüntülenme: 893 Tarih: 07 Kasım 2021 00:11
SEMER HAMED: 'İŞGAL REJİMİ ESİRLERİ SERBEST BIRAKACAK'

Hamed, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İşgal rejimi direnişin taleplerini kabul edecek ve esirleri serbest bırakacak. Esirlerin aramızda olduğunu ve halkımızın işgalden kurtuluşuna öncülük ettiklerini göreceğiz” dedi.
 

Esirlerin özgürlüğe kavuşacaklarına dair ümidin bugün eskisinden daha güçlü olduğuna işaret eden Hamed, esirler için özgürlüğün ufukta belirdiğini, onurlu ve gururlu bir şekilde evlerine döneceklerini ifade etti.
 

Cuma akşamı El-Cezire kanalı “Ma Khafiye A’zam” (Bilinmeyen Daha Büyük) programından yayınlananlara da değinen Hamed, esirlere uygulanan işkenceleri görmenin kendilerine acı verdiğini fakat işgalcilerin vahşiliğini ve ahlaktan yoksun olduklarını bildiklerini dile getirdi.
 

Hamed, “Bu görüntüler, işgalcilerin halkımızı hedef alan cinayetlerinin bir halkası” dedi.
 

İşgalcilerin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı uygulamalarının özgür dünyanın sessizliğe bürünmek yerine ciddi şekilde tavır ortaya koymasını gerektirdiğini kaydeden Hamed, işgalcilerin işkencelerinin kahraman esirlerin iradesini kıramadığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar