FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER KONTROL NOKTASINA ATEŞ AÇTI

Filistinli direnişçiler dün gece Cenin kentinin kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına ateş açtıktan sonra bölgeden uzaklaşırken işgal güçlerinin direnişçileri yakalamak amacıyla arama başlattığı bildirildi. 

Görüntülenme: 933 Tarih: 07 Kasım 2021 15:40
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER KONTROL NOKTASINA ATEŞ AÇTI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistinli direnişçiler hızla giden bir araçtan işgalcilere ait askeri kontrol noktasına ateş açtı.
 

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin eylemin ardından bölgeden uzaklaşmayı başardıklarını, işgal güçlerinin En-Nasıra Caddesi’ne ek kuvvet gönderdiğini ve işgal ordusu piyadelerinin civardaki tarım arazilerinde arama başlattığını söyledi.
 

Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ait askeri kontrol noktalarına ateş açma eylemlerinin son günlerde yoğunlaştığı ifade edildi.
 

Bu arada, Filistinli gençlerin Eriha yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait araçları taşladıkları ve molotof kokteyli attıkları belirtildi.
 

İşgal rejimi kaynakları, Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüse saldırısında bir yerleşimcinin kırık cam parçalarıyla yaralandığını söyledi.
 

Kaynaklar, eylemci gençlerin motosikletle bölgeden uzaklaştığını bildirdi.
 

Filistinli gençlerin El-Halil’in kuzeyindeki Halhul ve Beyt Ummer beldelerine ait topraklar üzerinde kurulu Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi yakınlarında da Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladıkları kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar