FİLİSTİNLİ ESİRLER HAFTALARDIR AÇLIK GREVİNDE

Filistinli altı esir idari hapis cezalarını protesto için işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemlerini sürdürürken, eyleme ilk başlayan esir Kayid El-Fesfus’un açlık grevinde116 günü geride bıraktığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 905 Tarih: 07 Kasım 2021 13:33
FİLİSTİNLİ ESİRLER HAFTALARDIR AÇLIK GREVİNDE

Esirlerden Mikdad El-Kavasimi’nin 109, Alâ El-A’rac’ın 92, Hişam Ebu Hevaş’ın 82, Lüey El-Eşkar'ın 28 ve Iyad El-Herimi’nin 46 gündür açlık grevinde olduğu bildirildi.
 

Açlık grevindeki esirlere destek için eyleme başlayan esir Ratib Haribat’ın da 30 gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğü kaydedildi.
 

Esirler ve Özürlüğe Kavuşanlar Heyeti sözcüsü Hasan Abdurabbih, Filistin resmi haber ajansı Wafa’ya yaptığı açıklamada, açlık grevindeki altı esirin sağlık durumlarının çok kötü ve kalp atışlarının düzensiz olduğunu söyledi.
 

Esirlerin zor durumda olduklarına ve her an birinin hayatını kaybedebileceğine dikkat çeken Abdurabbih, esirleri serbest bırakmayı reddeden işgal rejiminin inatçı tavrını sürdürdüğüne işaret etti.
 

Abdurabbih, uluslararası toplumun esirlerin hayatlarını kurtarmak için duruma müdahale etmesi gerektiğini açıkladı.
 

İşgal rejimi savcılığı, Perşembe günü açlık grevindeki esirlerden Mikdad El-Kavasimi’nin idari hapis cezasını etkinleştirerek, Filistinli esirin Kaplan Hastanesi yoğun bakım servisinden Er-Ramle Cezaevi revirine nakledilmesine karar verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar