GAZZE’DEKİ DİRENİŞ LİDERLERİ İŞGALCİ İSRAİL'İN MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK PLANINI DEĞERLENDİRDİLER (VİDEO)

 

Görüntülenme: 969 Tarih: 06 Kasım 2021 19:09
GAZZE’DEKİ DİRENİŞ LİDERLERİ İŞGALCİ İSRAİL'İN MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK PLANINI DEĞERLENDİRDİLER (VİDEO)

Gazze’deki direniş liderleri, Nuceba Hareketi’nin muhabirine Kudüs ve Mescidi Aksa eksenli gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptılar.
 

MUHAMMED HAMMADE (HAMAS’IN KUDÜS RESMİ SÖZCÜSÜ):
"Şüphe yok ki bugünlerde işgalcilerin Kudüs'e saldırmak için tamahlarını artıran şey, Arap ülkelerinin tam desteğini almalarıdır. Özellikle de işgalci Kudüs’e saldırdığı sırada konsoloslukların açıldığına ve görüşmelerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ayrıca Siyonist rejim ile Arap ülkeleri arasında ticari alışverişlere şahit oluyoruz. Bu durum, Siyonist rejimi motive ediyor ve onları yaptıklarının cevapsız kalacağı yanılgısına düşürüyor. Şimdiki sessizliğin sebebi işgalcilerin baskıları ve direnişin sabrıdır. Her an bu olayın patlamasına şahit olabiliriz. İşgalciler çok iyi biliyorlar ki Esbat Kapısında ve Babul Amud'da gerçekleşen olaylar tekrarlanacak. Filistin halkı işgalcilere sulta kurma izni vermeyecek."

MÜNZİR EL HAYİK (FETİH HAREKETİ RESMİ SÖZCÜSÜ): "Kesinlikle uzlaşı, Siyonistlerin Mescidi Aksa’ya saldırmalarına sebep oluyor. Şunu ilan ediyoruz: Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir. Normalleşme ya da normalleşmeme Siyonist rejime Mescidi Aksa'ya saldırma izni vermez. Zira Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir ve Hz. Muhammed’in (saa) miraca yükseldiği yerdir.

 

HALİD SADIK (Siyasi Analist):
"Bazı Arap ülkelerinin özellikle de Fars Körfezi ülkelerinin üstlendiği işgalci Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme faciası, Mescidi Aksa'ya saldırıların artmasına ve ayrıca Siyonist rejimin Mescidi Aksa ve Kudüs'e tamahlarının artmasına sebep olmuştur. Muhtemelen sonraki aşamada Mescidi Aksa'nın zaman ve mekan olarak ikiye bölünmesiyle bu siyasetin yayıldığına, mübarek Mescidi Aksa'nın yıkılışı için uğraşıldığına ve mescit kalıntılarının üzerine istedikleri heykelin ve tapınağın inşa edilişine şahit olacağız. Bunlar İsrail’in çabalarıdır ve inanıyorum ki uzlaşma, İsrail'in Mescidi Aksa'daki hedefini gerçekleştirmek için üzerine hesap yaptığı asıl faktördür."

kudusgunu.com

Yorumlar