RİYAD MANSUR'DAN KORSAN İSRAİL'E YERLEŞKE TEPKİSİ

Filistin'in Birleşmiş Milletler temsilcisi BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu Başkanlarına, Siyonist rejimin insan haklarını ihlal etmeye devam ettiğini belirten bir mektup yazdı. 

Görüntülenme: 931 Tarih: 06 Kasım 2021 17:09
RİYAD MANSUR'DAN KORSAN İSRAİL'E YERLEŞKE TEPKİSİ

Filistin'in Birleşmiş Milletler temsilcisi Riyad Mansur, ayrı mektuplarda, Siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki topraklarda yerleşimler inşa etmeye devam ettiğini ve 3 binden fazla yeni birimin kurulacağını bildirdi.  

Mansur, "Siyonistler yerleşimcileri yeni yerleşim birimlerine taşımayı planlıyor ve bu eylem uluslararası hukuka aykırı" dedi.

Filistin'in Birleşmiş Milletler temsilcisi, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri Tel Aviv'deki düşmanca ve yasadışı eylemleri derhal durdurmaya çağırdı.

Siyonistler, yayılmacı hedeflerine ulaşmak için her gün Filistin'in çeşitli bölgelerine saldırırlarken, çatışmalarda bu zamana kadar  çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Siyonist rejim, Batı Şeria'dan işgal altındaki topraklara daha fazla toprak eklemek için Siyonist yerleşim birimlerin inşasını artırdı.

parstoday

Yorumlar