SİYONİST ORDU CENİN'DE KÖYLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin vilayetinde Meyselun beldesiyle Mirka ve El-Carba köylerine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1130 Tarih: 05 Kasım 2021 03:04
SİYONİST ORDU CENİN'DE KÖYLERE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Meyselun beldesinde Cemal Rabayia isimli Filistinlinin evine baskın düzenlediğini, evde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini, oğullarının işgal güçleri tarafından arandığını söyleyerek aile üyelerini sorguya çektiğini bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında Cemal Rabayia’nın kardeşi Mahmud’u darp ettiğini ve oğullarının teslim olmaması halinde ailenin tüm fertlerinin gözaltına alınacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Mirka ve El-Carba köylerine baskın düzenlediği ve işgal devriyelerinin her iki köyün caddelerinde dolaştığı ifade edildi.
 

Öte yandan, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçlerinin Cenin Kampı sakinlerinden üç genci gözaltına alması üzerine dün gece Cenin’de güvenlik birimlerinin merkezlerinin bulunduğu binaya ateş açıldığı belirtildi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Cenin Kampı sakinlerinden Bedir Eş-Şelebi, İbrahim Eş-Şelebi ve Kusay Es-Sa’di isimli gençleri Cenin kentindeki bir işyerinde gözaltına almasından bu yana kentte gerginlik yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar