SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şeyh Cerrah Mahallesi davasında işgalciyle herhangi bir uzlaşmanın söz konusu olmayacağını vurgulayarak işgal yönetimine Kudüs'te işlediği suçların hesabını vermek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1488 Tarih: 04 Kasım 2021 15:30
SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERECEK

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki ailelerin işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi tarafından sunulan sözde uzlaşma teklifini kesin bir dille reddetmesi üzerine Hamas Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin de bir açıklama yaparak; "İsrail işgal rejiminin yapmak istediği Şeyh Cerrah'taki gayri menkullerin mülkiyetinin tedrici bir şekilde el değiştirmesine imkan sağlamaktır. Bu ise Kudüs şehrinin mahallelerinin ve gayrimenkullerinin aşamalı bir şekilde ele geçirilmesini amaçlayan bir hile politikasıdır." dedi. 

Nasıruddin, işgal rejimi her ne kadar Şeyh Cerrah davası dosyasını kapatmak istese de bu davanın en büyük çalkantılara yol açan fırtınalara sebep olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlattı. 

Hamas lideri gasp tehdidiyle karşı karşıya olan evlerin ele geçirilmesi için oynanacak hiçbir uzlaşma formülünün geçerliliğinin olamayacağını vurguladı. 

Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi dün düzenlediği basın toplantısında, İsrail işgal rejiminin yahudileştirme planının hedefinde olan Şeyh Cerrah Mahallesi'nin kademeli bir şekilde gaspı için İsrail Yüksek Mahkemesi'nin sunduğu uzlaşma teklifinin kabul edilmesini hep birlikte reddettiklerini duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar