HİZBULLAH'TAN KORSAN İSRAİL'İN SALDIRILARINA MARUZ KALAN SURİYE'YE TAM DESTEK

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı, Şam-Hizbullah ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Suriye'deki saha gerçekliğinin daha fazla asker gerektirmesi durumunda bu ihtiyacın karşılanacağını söyledi. 

Görüntülenme: 1049 Tarih: 04 Kasım 2021 06:20
HİZBULLAH'TAN KORSAN İSRAİL'İN SALDIRILARINA MARUZ KALAN SURİYE'YE TAM DESTEK

Lübnan Hizbullah Hareketinin Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, çarşamba akşamı Suriye ağı el-Ahbar'a verdiği röportajda çeşitli konulara değindi.

Hizbullah Genel  Sekreter Yardımcısı başlangıçta ABD’nin eylemlerine değinerek, 'ABD’nin yeni bir orta doğu bölgesi inşa etme çabaları başarısız oldu' ifadelerini kullandı.

Naim Kasım, "Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun Filistin zaferinin başlıklarından biri olduğunu vurguladı ve Filistin direniş gruplarının siyonist rejimle yaptığı son savaşa dikkat çekerek devam etti."

Hizbullah yetkilisi ayrıca, "Düşmanların beklediği gibi Suriye'ye karşı tüm saldırganlık stratejisi bu ülkenin çöküşüne yol açamadı" ifadelerini kullandı.

Yemen'deki gelişmelere de değinen yetkili, şöyle devam etti: "Yemen'deki zaferler birbiri ardına geliyor. Gelecekte yeni gerçeklik, Direniş Eksenidir. Amerika yayılmacı ve saldırgan politikalarını terk etmedi, ancak güç bileşenleri zayıfladı. "ABD’nin saldırganlığı birçok kez başarısız oldu, ancak Suriye'ye karşı savaş henüz bitmedi."

Şeyh Naim Kasım ayrıca, 'el-Tanf üssüne (Suriye'nin Güneydoğusu) yapılan saldırı, mevcut gruplarla ilgili bir saha meselesiydi" ifadelerini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunları ekledi: "Suriye'nin daha fazla siyasi açılım görmesi mümkündür. Hizbullah ve Suriye arasındaki ilişkiler mükemmel. Suriye ile ilişkilerimiz kan, fedakarlık, direniş, kurtuluş, haysiyet ve onurla örülmüştür. Hizbullah-Suriye ilişkileri şu ana kadar böyle bir seviye görmedi. Savaşçılarımızın büyük bir kısmı Lübnan'a geri döndü ve geriye kalanların sayısı Suriye'nin saha gerçekliğiyle ilgili ve eğer Suriye'deki saha gerçekliği daha çok varlık gerektiriyorsa, bu gerçekleşecektir."

Hizbullah yetkilisi ayrıca, "Bazı Lübnanlılar, ABD, ‘İsrail’ ve onlarla ilişkili olanların emirleri doğrultusunda  Suriye ile ilişki istemiyor. Diğerleri ABD’nin tepkisi korkusuyla çekiniyor ve iş Suriye üzerinden Lübnan'a enerji ithal etmeye geldiğinde korkakların ABD’nin tutumuyla bir sorunu yoktu" dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunları ekledi: "ABD her denemesinde Lübnan'daki hedeflerine ulaşamadı. İran yakıtının Suriye üzerinden Lübnan'a ulaşması Amerikalıları gafil avladı."

rasthaber

Yorumlar