HAMAS'TAN AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Şeria’daki önde gelen liderlerinden milletvekili Hasan Yusuf, Filistinlileri işgal rejimi zindanlarında zor koşullarda açlık grevi eylemlerini sürdüren esirlere resmi ve sivil düzeyde destek için harekete geçmeye davet etti. 

Görüntülenme: 1144 Tarih: 04 Kasım 2021 12:41
HAMAS'TAN AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

Dün akşam Ramallah kent merkezinde gençlerin çağrısıyla esirlere destek için düzenlenen gösteriye katılan Yusuf, “Filistin halkına düşen görev, her alanda ve her meydanda açlık grevindeki esirlere destek için harekete geçmektir” dedi.
 

Esirleri işgal yönetimiyle ve istihbaratıyla baş başa bırakmanın caiz olmadığını söyleyen Yusuf, işgalcilerin iradelerini kırmak için esirlerle birlikte olduklarını ifade etti.
 

Aç midelerle verilen mücadelenin idari hapis cezalarını protesto eden esirlerin işgal yönetimine karşı sahip oldukları tek silah olduğuna dikkat çeken Yusuf, haksız ve zalimce idari hapis cezaları karşısında beyaz bayrak çekmek gerekmediğini dile getirdi.
 

Yusuf, “İdari hapis cezaları kanıtsız olarak, işgal rejimi istihbaratının esirler aleyhindeki kişisel hesaplarına göre veriliyor” dedi.
 

Ramallah kent merkezinde düzenlenen gösteride esirlere destek sloganları atıldı. Esirlerin serbest bırakılmasını isteyen göstericiler ayrıca açlık grevindeki esirlerin posterleriyle Ramallah caddelerinde yürüyüş yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar