GENERAL HÜSEYİN SELAMİ'DEN ABD'YE SERT ELEŞTİRİLER

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami, dünyanın kırk noktasında dayatılan 40 savaş, Amerika’nın izlediği politikaların sonucu olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 792 Tarih: 04 Kasım 2021 01:59
GENERAL HÜSEYİN SELAMİ'DEN ABD'YE SERT ELEŞTİRİLER

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami Perşembe günü Tahran’da düzenlenen 13 Aban küresel istikbarla mücadele milli günü mitinginde yaptığı konuşmada, Amerika terör devletinin dünya genelinde savaş çığırtkanlığına işaret ederek, Amerika terör devleti Avrupa, Afrika, Güney Amerika, Uzak Doğu, Batı Asya ve Rusya’da savaşlara katıldığını ve geriye 8 milyon ölü bıraktığını belirtti.

General Selami şöyle devam etti:

Ülkelerin içişlerine askeri darbe, iktisadi yaptırım, askeri müdahale ve fitne çıkarmak gibi çeşitli yollardan 200’ü aşkın müdahale, siyasi hayatı boyunca askeri gücünü geliştirerek askeri hedefleri izleyen bu süper gücün izlediği politikaların sonucudur.

General Selami, Amerika terör devleti dünya genelinde 750 askeri üs kurarak küresel siyasi sulta kurmaya çalıştığını vurguladı.

13 Aban 1358 (4 Kasım 1979) gününe işaret eden General Selami, o tarihte Amerika siyasi, askeri ve iktisadi gücünün zirvesinde yer aldığını, İran milleti ise muhteşem inkılabı için bugünkü kadar güçlü olmadığını, buna karşın büyük bir inkılap şekillendiğini kaydetti.

Bugün 13 Aban 1358 (4 Kasım 1979) İran İslam Cumhuriyeti takviminde küresel istikbarla mücadele milli günüdür.

Bundan 42 yıl önce böyle bir günde İranlı öğrenciler Amerika terör devletinin İran İslam inkılabına karşı komplolarına gösterdikleri tepkide Amerika’nın casusluk yuvası olan Tahran büyükelçiliğini fethettiler.

parstoday

Yorumlar