GASIP İSRAİL GÜÇLERİ NABLUS'TA CAMİ YIKTI

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus kentinin güneyindeki Duma beldesinde bir camiyi yıktığı bildirildi. 

Görüntülenme: 959 Tarih: 04 Kasım 2021 10:13
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ NABLUS'TA CAMİ YIKTI

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Duma beldesine baskın düzenlediğini söyledi.
 

İşgal askerlerinin Duma’ya buldozerle birlikte geldiklerini kaydeden Dağlas, işgal güçlerinin beldenin doğusundaki Ebu Safi bölgesinde bulunan bir camiyi yıktığını, camide iki yıldır namaz kılındığını bildirdi.
 

Duma Köy Meclisi Başkanı Süleyman Devabişe, işgal güçlerinin bu sabah yıktığı caminin 60 metrekare genişliğinde olduğunu ve Eş-Şekkara Mahallesi’nde yaşayan 50 kişinin yıkılan camide namaz kıldığını açıkladı.
 

Dağlas, işgal güçlerinin Duma beldesinin güneyindeki tarım arazilerine giden bazı yolları da tahrip ettiğini ifade etti.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Duma beldesinin çeşitli bölgelerinde bulunan ve Filistinli çiftçilere ait olan bir karavan ile iki odayı yıktığı belirtildi.
 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin daha önce iki oda ve karavan için yıkım kararlarını tebliğ ettiğini, Köy Meclisi’nin yıkımı durdurmak için Kudüs Merkezi aracılığıyla yasal girişimde bulunduğunu fakat işgal güçlerinin hukuki sürecin sonunu beklemeden odaları ve karavanı yıktığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar