SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek avlusunun doğu kesiminde açıkça ayin yaptı. 

Görüntülenme: 1116 Tarih: 04 Kasım 2021 00:52
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin erken saatlerden itibaren gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girmeye başladıklarını, işgal polisinin ve istihbarat görevlilerinin yerleşimcilere eşlik ettiğini söyledi.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya batı duvarındaki El-Mağaribe Kapısı’ndan girdiklerini, işgal güçlerinin baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında yoğun önlemler aldığını ifade etti.
 

Kaynaklar ayrıca Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dini kıyafetleriyle dolaştıklarını ve Yahudi rehberlerden sözde tapınak hakkında bilgi aldıklarını, Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde ayin yaptıklarını bildirdi.
 

İşgal polisi, Yahudi yerleşimcilerin biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin veriyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar