KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçlerinin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus vilayetinin doğusunda bulunan arazilerde Filistinli çiftçilerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 858 Tarih: 03 Kasım 2021 07:01
KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin saldırısı sebebiyle bölgedeki çiftçiler arazilerini terk etmek zorunda bırakıldılar. Ancak herhangi bir yaralanma bilgisinin verilmediği belirtildi. 

İşgal güçleri Gazze'nin sınır bölgesinde Filistinlilere yönelik olarak sık sık saldırılar düzenleyerek, özellikle bu bölgede arazileri olan çiftçilerin güven içinde arazileriyle ilgilenmelerini engellemeye çalışıyorlar. Bazen askeri araçlarıyla sınırları geçerek Filistinlilerin arazilerine ciddi şekilde maddi zarar veriyorlar. 

Son günlerde ise işgal güçlerinin Gazze sınırlarından içeri girerek arazilere sebepsiz yere zarar verme işlemlerini adeta gündelik hale getirdikleri, bu arada bölge üzerinde insansız hava araçlarını (İHA) uçurma işlemlerini de bayağı yoğun bir şekilde gerçekleştirdikleri dile getirildi. 

İşgal güçleri 16 yıla yakın bir süredir sıkı abluka altında tuttukları Gazze bölgesini, doğu tarafından askeri araçlarla baskınlar düzenleyerek ve İHA'lar uçurarak sık sık rahatsız ederken batıdan, deniz tarafından da Gazze ahalisinin önemli bir kesimini oluşturan balıkçılara saldırıyor, zaman zaman onların teknelerine el koyarken kendilerini de rehin alıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar