BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (3 Kasım Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 898 Tarih: 03 Kasım 2021 19:47
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Bu arada Nablus yakınındaki baskın esnasında çatışmalar meydana geldiği ve direnişçilerin işgalci askerlere ateş ettiği bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçlerinin yahudi yerleşimcilerin sözde "ziyaretleri" için güvenlik ortamı oluşturmak amacıyla Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Kabri bölgesine baskın düzenlemeleri esnasında Filistinli direnişçiler üzerlerine ateş ettiler. Bunun üzerine bölgede, işgal güçleri ve onların himayesinde gelen yerleşimciler ile Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Filistinli gençlik grupları ve aktivistler, işgalcilerin Yusuf'un Kabri diye adlandırılan ve içinde Yusuf Duveykat isimli muhterem bir zatın gömülü olduğu bilinen türbeye baskın düzenleyecekleri haberi üzerine, gençlere işgalcilerin baskınlarına karşı çıkmak için belirtilen yere toplanmaları çağrıları yapmışlardı. Yahudiler tarihi gerçeklere ters olmasına rağmen bu kabirde Hz. Yusuf'un gömülü olduğunu ileri sürüyor ve burayı sahiplenmeye çalışıyorlar. O yüzden de sık sık "ziyaret" kisvesi altında büyük kalabalıklarla buraya baskınlar düzenliyorlar. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre bu gece de (salıyı çarşambaya bağlayan gece) 25 otobüs yahudi yerleşimcilerden 1000 kişiyi, işgal askerlerinin himayesi altında bu türbeye götürdü. Onların baskınlarına karşı çıkan gençler de işgalcileri taşıyan otobüsleri taşladılar. 

İşgalciler bunun dışında da muhtelif yerlere baskınlar düzenleyerek tutuklamalar yaptılar. 

Ramallah'ta sabahın erken saatlerinde özgürleştirilmiş eski esirlerden Heysem Siyac'ı evine baskın düzenleyerek tutukladılar. Onun tutuklanması evin etrafında işgal güçleriyle çatışmalara neden oldu.  

Yine Ramallah'ta Beir Zeit Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Habib Ruşdi ile Muhammed Atıf Et-Titi'yi evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneydoğusundaki muhtelif mıntıkalara baskınlar düzenleyerek evlere ve dükkanlara yerleştirilmiş kameraların kayıtlarını incelediler. 

İşgal güçleri işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Kefr Akab mıntıkasında Udey El-Levzi'yi evine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar