FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD KANSERE YAKALANDI

Fetih ve Filistinli Esirler Kulübü, Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah kentinin güneyindeki el-Amari mülteci kampında yaşayan hasta tutuklu ve Fetih lideri 49 yaşındaki Nasır ebu Hamid'e, kötü huylu bir tümörden kaynaklı kanser teşhisi konulduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 898 Tarih: 02 Kasım 2021 10:25
FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD KANSERE YAKALANDI

Fetih Genel Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul, Ramallah'a komşu olan el-Bireh'teki Hareket Seferberlik ve Organizasyon Komisyonu'nun genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ebu Hamid'in sağlık durumu hakkında, "Nasır'ın vücudunda bir tümör keşfettikten bir süre sonra bir dizi testlerden geçti, ancak diğer testler son zamanlarda bu kitlenin kötü huylu bir tümör olduğunu gösterdi" dedi.

El-Alul, "Hapishane kliniği doktoru Nasır’a karaciğer sorunları olması sebebiyle tedaviye ilişkin güvence verdi, ancak pratikte tedavi edilmedi ve tıbbi ihmalle gerekli testlerden geçmedi" dedi.

Nasır'ın annesi Latife ebu Hamid yaptığı konuşmada, "Korona salgınının başlangıcından bu yana Nasır’ı sadece bir kez ziyaret ettim ve sağlığının eskisi gibi olmamasına rağmen moralinin yüksek olmasına şaşırdım." dedi.

Filistin Esirler Kulübü Başkanı Kadura Fares, "Nasır ebu Hamid meselesi sadece siyasi ve diplomatik düzeyde değil, direniş sahasında da gündemin ön saflarında yer almalıdır." dedi.

Nasır ebu Hamid, 11 yaşından beri birçok kez tutuklandı, en son 2002'de tutuklandı, yedi müebbet hapis ve 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve bugüne kadar esaret altında kaldı.

Ebu Hamid, işgalin kurşunlarından aldığı yaralar sonucu zor sağlık koşullarıyla karşı karşıya kaldı. bu yıl, durumu özellikle geçen ağustos ayında önemli ölçüde kötüleşti ve akciğer tümörü olduğu tespit edildi ve hastalığın başlangıcı, tedavinin sağlanmasında kasıtlı tıbbi ihmal ve erteleme politikasından muzdaripti ve geçen ayın 19'unda akciğerlerdeki tümörü çıkarmak için ameliyat oldu ve kısa bir süre sonra tekrar Aşkelon hapishanesine nakledildi.

Tutuklu ebu Hamid, işgal hapishanelerinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan beş kardeş arasında yer alıyor. Ailesinin evi de en son 2019'da olmak üzere beş kez yıkıldı.

rasthaber

Yorumlar