BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçleri bugün (2 Kasım Salı) sabah Batı Şeria ve Kudüs'ün değişik bölgelerine yine baskınlar düzenledi ve bazı kişileri tutukladılar. İşgal güçlerinin baskınlarının bazı bölgelerde Filistinlilerle aralarında çatışmalara da neden olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 1061 Tarih: 02 Kasım 2021 04:48
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Beytlahim şehrinin güneyindeki Ed-Duheyşe mülteci kampında meydana gelen çatışmalarda da Filistinli iki gencin işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandığı haber verildi. 

İşgal güçlerinin Ed-Duheyşe mülteci kampına yaptıkları baskında Sakar Rakban isimli bir genci tutukladıkları belirtildi. 

Cenin şehrinin güneyindeki Kabatiye mülteci kampına yapılan baskında işgal güçlerinin İbrahim Huzeymiyye isimli bir genci tutukladıkları bildirildi. 

İşgal güçleri Nablus'un kuzeybatısındaki Burka köyüne baskın düzenleyerek Vedi' Muhammed Avayis Dağles ve Mu'taz Muhenned Dağles isimli gençleri evlerine baskın düzenledikten ve sıkı bir arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

İşgal güçleri Kalkilya'ya yaptıkları baskınlarda Hamude Muslih Nezzal, Selim Es-Sehm, Hamza Sayil Taha Nezzal, Mu'min Abbade Nezzal ve İhab Ebu Hamid isimli şahısları tutukladılar. 

İşgalcilerin Kalkilya şehrine yaptıkları baskında Filistinlilerle aralarında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Kalkilya şehrinin güneydoğusundaki Elyahu askeri kontrol noktasında da iki genci tutukladılar. 

Ramallah şehrinin kuzeybatısındaki El-Mezra'a köyünde, işgal güçleri Halil Şuraytih ve Muhammed Rabah isimli gençleri tutukladılar. 

Kudüs'te meydana gelen çatışmalarda bir işgalci asker Filistinli gençlerin attığı taşlarla yüzünden yaralandı. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar