KUDÜS MÜESSESESİNDEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1087 Tarih: 02 Kasım 2021 12:26
KUDÜS MÜESSESESİNDEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Uluslararası Kudüs Müessesesi, İsrail işgal rejiminin en yüksek yargı kurumu niteliğindeki Yüksek Mahkemesi'nin işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi arazisiyle ilgili uzlaşma teklifinin kabul edilmesinin, bütün ulusal, İslami ve etnik ortak tutuma aykırı olduğunu dile getirerek, mahkeme teklifinin kabullenilmesini kınadı.

Kudüs ve Mescidi Aksa ile ilgili işlerle ve buranın kimliğinin korunmasıyla özel anlamda ilgilenen bir kurum niteliğindeki Uluslararası Kudüs Müessesesi bu konudaki açıklamasını bugün (2 Kasım Salı) kurumun Genel Müdür Yardımcısı Eymen Zeydan'ın söz konusu teklifi kabul eden ailelerin avukatı Sami İrşid'le, İsrail mahkemesi tarafından sunulan teklif hakkında gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptı. 

Zeydan avukat İrşid'e ilettiği mesajında; "Şeyh Cerrah Mahallesi'nin Kerem El-Ca'uni bölgesinde ikamet eden yedi ailenin uzlaşma teklifini kabul etmesi, ulusal ortak tavra aykırıdır. Şeyh Cerrah Mahallesi davasını da siyasi, kitlesel ve tanıtım yönünden zayıflatmaktadır. Kalan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır. Bu arada Silvan'daki yedi mahalleyi tehdit eden tehcir politikasıyla karşı karşıya olan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır." dedi. 

Zeydan, Şeyh Cerrah davası gibi ulusal açıdan, Arap ve İslam toplumları açısından öneme sahip bir konuda tutarsız sözler üzerine kurulu çabaların ümmetin milyonlarca ferdine olumsuz yansıdığını ve bu tutumun devam ettirilemeyeceğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar