KUDÜS VE BATI ŞERİA'DAKİ İŞGALCİ SAYISI AÇIKLANDI

 

Görüntülenme: 1238 Tarih: 01 Kasım 2021 20:20
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DAKİ İŞGALCİ SAYISI AÇIKLANDI

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak, Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te 199 adet yahudi yerleşim merkezi ile 220 "otlak kuyusu" diye açılan yerleşim alanı bulunduğunu ve buralarda toplamda 913 bin yerleşimcinin ikamet ettiğini, bunlardan 350 bin kişinin ise Doğu Kudüs bölgesinde yaşadığını söyledi. 

Cad İshak, bugün (1 Kasım Pazartesi) bazı basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin "otlak kuyusu" açma iddiasıyla Filistinlilerin arazilerini gasp etme yöntemine başvurduklarına dikkat çekti. Özellikle bu şekilde Gavru Ürdün'de yerleşim alanları oluşturduklarını hatırlatarak, bu bölgede halen 21 adet yasa dışı yerleşim alanı kurduklarını ifade etti. 

İshak, işgal güçlerinin Batı Şeria bölgesini işgal etmelerinden bu yana 23 adet sanayi sitesi kurmak amacıyla 113 askeri talimat çıkardıklarını, kurulan bu sitelerin 19 bin 831 dönüm araziyi gasp ettiğini vurguladı. İşgal rejiminin bunlara ek olarak 25 bin 73 dönüm arazi üzerine 35 adet yeni sanayi sitesi kurma planlarının olduğunu hatırlattı. 

İshak, işgal yönetiminin bazen taş ocağı veya maden ocağı açma bahanesiyle Filistinlilerin arazilerine el koyduğunu söyledi. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar