GAZZE'DE İŞSİZLİĞİ AZALTACAK BİR PROJE GÜNDEMDE

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Müteahhitler Birliği, Gazze bölgesindeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla Ramallah'taki hükümetten Gazze Şeridi'nden 10 bin işçi getirilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1111 Tarih: 01 Kasım 2021 21:35
GAZZE'DE İŞSİZLİĞİ AZALTACAK BİR PROJE GÜNDEMDE

Batı Şeria'daki Müteahhitler Birliği'nin başkanı Ahmed El-Kadı, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki işçilerin çoğunun 1948'de işgal edilmiş bölgede iş bulmaları sebebiyle bu bölgede işçi sayısının azalması ve bölgedeki müteahhit firmaların onların haklarını tam olarak verememeleri sebebiyle Filistin Başbakanı Muhammed İştiye'ye ve Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh'e Gazze'den işçi getirilmesi talebiyle resmi yazı yazdıklarını söyledi. 

Henüz kendilerine olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediğini belirten El-Kadı, olumlu bir cevap verilmesi ümidi içinde olduklarını, bu arada gelecek işçilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi konusundaki bütün engellerin de kaldırılmasını arzuladıklarını belirtti. 

El-Kadı, Gazze'den on bin işçi getirtilmesinin bütün vatana yararı olacağını, Batı Şeria bölgesinde ihalelerin maliyetinin daha da düşmesini ve daha çabuk teslim edilmesini, Gazze'de ise işsizlik oranının azalmasını sağlayacağını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar