İŞGALCİ İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ARAZİ GASPINA DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1102 Tarih: 01 Kasım 2021 17:10
İŞGALCİ İSRAİL ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ARAZİ GASPINA DEVAM EDİYOR

İşgal mahkemesi dün (31 Ekim Pazar) akşam Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde geniş bir arsanın sahiplerinin, arsalarının gasp edilmesine karşı açmış oldukları temyiz davasını, yahudileştirme faaliyeti yürüten siyonist cemaatler lehine karar vererek reddetti. Ayrıca arsanın sahiplerinin de 18 bin şekel mali ceza ödemelerini istedi. 

Şeyh Cerrah'ın Batı Mahallesi Komitesi'nin yaptığı basın açıklamasına göre mahkemenin kararı Kemal Ubeydat ve Salim Mansur isimli Filistinliler hakkında verildi. Karar Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bu kişilere ait olan arsanın gasp edilmesini ve boşaltılmasını istedi. 

Komite, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin hakkında karar verdiği söz konusu arsa üzerinde şu anda bir sergi alanı, yıkamacı ve çadır bulunduğunu belirtti. 

Öte yandan işgal yargısı tarafından gasp edilmesine karar verilen ve yine Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan bazı evlerin de önümüzdeki 11 Şubat tarihine kadar sahipleri tarafından boşaltılmasının istendiği vurgulandı. 

İşgal rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gasp ve yahudileştirme faaliyetleri Kudüs'te geniş çaplı protesto eylemlerine ve çatışmalara neden olmuştu. Geçtiğimiz mayıs ayında vuku bulan Kudüs Kılıcı Harekatı'nın kıvılcımını çakan gelişmeler de Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki yahudileştirme faaliyetleriyle ve bu mahallede ikamet eden Filistinlilerin göçe zorlanmasıyla başlamıştı. Dolayısıyla işgal rejiminin bu mahalleyle ilgili gasp ve yahudileştirme faaliyetlerinde ısrar etmesinin yine gerginliklere sebep olması ihtimali bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar