HİZBULLAH LÜBNAN'A YÖNELİK BASKININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Lübnan Hizbullah hareketi, Riyad yönetiminin Beyrut ile ilişkilerinde krizi tırmandırma girişiminin, Suudi Veliaht Muhammet Bin Selman'ın Marib'in Ensarullah hareketinin eline geçmesinden duyduğu kaygısıyla bağlantılı olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1041 Tarih: 01 Kasım 2021 02:03
HİZBULLAH LÜBNAN'A YÖNELİK BASKININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Hizbullah hareketi yürütme kurulu başkanı Seyyit Haşim Safyeddin, krizin sadece bir ifade ile ilgili olmadığı ve bunun ötesinde olduğunu vurguladı.

Seyyit Haşim Safyeddin açıklamasının devamında şöyle dedi: Arabistan'da vuku bulan olay, büyük bir olaydır, zira Suudiler başta olmak üzere Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik adım atan Fars körfezi ülkeleri, gelecekte Lübnan ve diğer ülkelerin Arabistan ve Siyonist rejim ilişkilerine yönelik eleştirilerini tahammül edemeyecektir, bu konu gelecek günlerde açıkça ortaya çıkacaktır.

Şeyh Safyeddin açıklamasını şöyle sürdürdü: Muhammed Bin Selman perişan bir durumdadır ve Marib'in düşmesi ardından büyük bir çıkmaza girecektir. Bin Selman, hayallerinin suya düşmesinden korkuyor ve bugün Lübnan'ın maruz kaldığı durum, Bin Selman'ın bu korkusundan kaynaklanıyor.

parstoday

Yorumlar