SİYONİST ORDU GAZZE'DE SINIR İHLALİ YAPTI

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Kasım Pazartesi) sabah Gazze'nin güneyinde askeri araçlarıyla sınırları aşarak Filistinlilerin arazilerine zarar verdiler.  

Görüntülenme: 1155 Tarih: 01 Kasım 2021 05:02
SİYONİST ORDU GAZZE'DE SINIR İHLALİ YAPTI

Gazze'deki yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, bugün sabah işgalcilere ait, dördü büyük boyutta buldozerden oluşan yedi askeri araç Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda bulunan Huza'a kasabasının doğu kısmında sınırları geçerek Filistinlilerin arazilerine girdi.

Haberlerde işgalcilerin bu araçlarının, sınır tellerinin bitişiğindeki tarım arazilerinde yıkım ve düzleme yaptıkları, arazilerin sahiplerinin bölgeye yaklaşmalarına ise izin vermedikleri belirtildi. 

Son günlerde işgal güçlerinin Gazze sınırlarından içeri girerek arazilere sebepsiz yere zarar verme işlemlerini adeta gündelik hale getirdikleri, bu arada bölge üzerinde insansız hava araçlarını (İHA) uçurma işlemlerini de bayağı yoğun bir şekilde gerçekleştirdikleri dile getirildi. 

İşgal güçleri 16 yıla yakın bir süredir sıkı abluka altında tuttukları Gazze bölgesini, doğu tarafından askeri araçlarla baskınlar düzenleyerek ve İHA'lar uçurarak sık sık rahatsız ederken batıdan, deniz tarafından da Gazze ahalisinin önemli bir kesimini oluşturan balıkçılara saldırıyor, zaman zaman onların teknelerine el koyarken kendilerini de rehin alıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar