FİLİSTİNLİ GAZETECİLERDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistinli gazeteciler, gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik devam eden "İsrail" ihlallerine karşı gerekli korumayı sağlamak için çalışma gereğini, işgal liderlerini sorumlu tutmak ve onları sistematik saldırı için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürmek için çalışma gereğini talep ettiler. 

Görüntülenme: 880 Tarih: 01 Kasım 2021 20:37
FİLİSTİNLİ GAZETECİLERDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistinli gazeteciler, siyonist rejimin medya profesyonellerine yönelik ihlallerine uluslararası destek çağrısında bulundu.

Gazetecileri koruma komitesi (İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan bir insan hakları sivil toplum örgütü) tarafından gazetecilere karşı işlenen suçlarda cezasızlığa son verme uluslararası günü münasebetiyle gazze kentinde düzenlenen çalıştayda Filistinli gazeteciler, kendilerini ve medya kurumlarını siyonist rejimin ihlallerinden korumaya çalışma zorunluluğu nedeniyle tutuklandı.

Çalıştaya katılan gazeteciler, işgalci liderlerden hesap sorulması ve gazetecilere dönük sistematik saldırılarından ötürü Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) sevk edilmeleri gerektiğini vurguladı.

Çalıştay sırasında konuşan Filistin gazetecileri koruma komitesi koordinatörü Salih el-Mısri şunları söyledi: ‘İşgal rejimi bu yılın başından bu yana gazetecilere karşı 678'den fazla ihlalde bulundu’

"Mayıs ayında Gazze'ye düzenlenen saldırı, Filistinli gazeteci Yusuf ebu Hüseyin'in şehit edilmesi ve 59 medya kuruluşunun yok edilmesiyle sonuçlandı", dedi.

El-Mısri şöyle devam etti: "İşgal rejimi şimdiden 19 gazeteciyi tutukladı.’

El-Jazeera Televizyonunun Gazze Ofis Müdürü Vail ed-Dahduh ise işgal rejiminin ihlallerinin gazetecilerin çalışmalarına engel olduğunu ifade etti.

Filistinli gazetecilerin zor şartlara ve barınaklarını kaybetmelerine rağmen görevlerini yerine getirebilmek için sabırla çalıştığına dikkati çeken Dahduh, söz konusu ihlallerini durdurması için uluslararası kurumlara İsrail’e, baskı yapmaları çağrısında bulundu.

rasthaber

Yorumlar