HAMAS GİLAD ERDAN'IN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uluslararası toplumu Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin işgal rejiminin Filistinlilere karşı işlediği suçları kınayan raporunu yırtan İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'a karşı adım atmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 944 Tarih: 31 Ekim 2021 16:43
HAMAS GİLAD ERDAN'IN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Hamas sözcüsü Abdullatif El-Kanua, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Gilad Erdan'ın raporu yırtması, Siyonist işgal devletinin uluslararası kurumlarla ilişkilerinde caydırıcı adımlar atılmasını gerektiren iddialı davranışlarının bir yansımasıdır” dedi.
 

Dünyanın çifte standart politikasına son vermesi ve “haydut devlet” olarak nitelediği işgal rejimini durdurması gerektiğini belirten El-Kanua, işgal rejimi liderlerinin de Filistin halkına karşı işledikleri suçlardan sorumlu tutulmaları gerektiğine işaret etti.
 

İnsan Hakları Konseyi’nin raporunda işgal ordusunun son saldırılarını soruşturmak için bir komite kurulması çağrısı olduğunu hatırlatan El-Kanua, bunun işgalcilerin Filistin halkına yönelik işledikleri cinayetlerin boyutunu gösterdiğini söyledi.
 

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu üyesi ve Filistin Halk Direnişi Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Mecdelani de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin azgınlığının ve diplomatik gelenekleri çiğnemesinin en uç seviyeye ulaştığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar